صفر تا صد ساختمان سازی

آشنایی با صفر تا صد ساختمان سازی

صفر تا صد ساختمان سازی

برای خیلی از افراد سوال است و می خواهند بدانند که مراحل ساخت و ساز یک ساختمان یا صفر تا صد ساختمان سازی به چه صورت است؟ ساختمان‌ سازی یک فرآیند پیچیده ای است که مراحل متعددی را در بر می‌گیرد. در اینجا مراحل اصلی ساختمان‌ سازی از صفر تا صد را برای شما توضیح خواهیم داد. بی شک این مقاله یکی از بهترین مرجع هایی است که در حوزه ساخت یک ساختمان از پایه تا انتها به تمام مباحث در مورد مراحل ساختمان سازی به صورت اصولی پرداخته است. به عبارت دیگر می توان گفت که صفر تا صد ساختمان سازی در این متن گنجانده شده است، پس با سیپورکس همراه باشید.

اولین قدم در مرحله ساختمان سازی چیست ؟

در قدم اول باید برنامه‌ ریزی و طراحی انجام گردد. در این مرحله باید تمامی نیازها و اهداف پروژه شناسایی گردد. سپس طراحی اولیه (طرح‌ های اولیه و نقشه‌ ها) صورت می گیرد.نقشه ساختمان موردنظر تهیه شود. در نقشه ساختمان تمام موارد شامل متراژ، زیربنا، نوع کاربری، تعداد اتاق‌ ها، تعداد طبقات، و … نمایش داده می‌ شود.پس از طراحی نقشه برای پیاده سازی آن باید برای مجوزهای لازم اقدام نمایید و از مراجع مربوطه دریافت نمایید. برای تهیه نقشه باید مدارک زمین به شهرداری فرستاده شود تا تاییدیه های لازم گرفته شود. پروانه ساخت که در واقع همان شناسنامه ساختمان می باشد که برای ساخت باید صادر شود. در مجوز شروع مراحل ساخت ساختمان، مدارک مالکیت و سند زمین، مشخصات هویتی، و تعیین یک مهندس ناظر لازم است. با گرفتن مجوز مربوطه می توان ساختمان سازی را شروع کرد. در نظر داشته باشید که زمینی را که می‌خواهید در آن ساختمان بسازید، باید به لحاظ جغرافیایی مشخص و مورد بررسی قرار گیرد. اگر زمین خالی باشد موردی نیست ولی اگر خانه قدیمی در آن وجود داشته باشد، باید به تخریب آن پرداخت. در وهله اول خاک آن منطقه را باید مورد آزمایش قرار دهیم تا میزان سستی آن مشخص شود. این آزمایش توسط مهندسین ناظر انجام می گیرد. در این مرحله خاکبرداری صورت می گیرد.

پیشنهاد سیپورکس: ساختمان سازی

صفر تا صد ساختمان سازی
آشنایی با صفر تا صد ساختمان سازی

آماده‌ سازی محل ساختمان و ساخت پی

در این مرحله پاکسازی زمین انجام می شود. در واقع عوارض موجود حذف گردد و حفر زمین برای پی و تسطیح سطح انجام می شود. طراحی مناسب پی با توجه به نوع ساختمان و شرایط زمین با استفاده از بتن و سایر مصالح ساختمانی صورت می گیرد. در این مرحله باید نوع بلوک مناسب ساختمان را انتخاب نمایید. بلوک هبلکس به عنوان بهترین گزینه برای ساخت و ساز محسوب می شود.

هدف از خاک برداری چیست ؟

برای بررسی خاک گفتیم که باید میزان سستی آن آزمایش شود. در این مرحله تمام مصالح سست ساختمانی مانند سنگ ریزه ها برای تست جمع آوری می شوند.

خاکبرداری چیست
صفر تا صد ساختمان سازی: خاکبرداری

گودبرداری چیست ؟

یکی از مراحل مهم در ساختمان سازی، گودبرداری است که شامل حفر زمین ساختمان باتوجه به عمق تعیین شده، می باشد. گودبرداری توسط ماشین آلات ساختمان سازی  مانند لودرها انجام می گیرد.
عمق گودبرداری با توجه به تعداد طبقات و همچنین میزان بار وارد شده در پی ساختمان تعیین می‌ شود.

بتن ریزی، آرماتور بندی و قالب بندی

بعد از مرحله گودبرداری، با بتن عمق زمین را پر می کنیم که معمولا حدود 10 الی 15 سانتی متر است. به چه دلیل این کار انجام می شود؟ دلیل پر کردن این لایه این است که باری که به سازه وارد می شود را کنترل می کند و ساختمان نشست نمی کند. پس از آن پی ساختمان را با میلگردهای مش شده آرماتوربندی می‌کنند که این کار باید بادقت و احتیاط کامل انجام شود.منظور از آرماتور، فرایندی است که در آن میلگردها و مصالح فولادی با ترتیب اصولی کنار هم متصل می شوند. هدف از استفاده از آرماتورها افزایش مقاومت در مقابل نیروهای کششی ساختمان و جلوگیری از ترک بتن است. قالب بندی برای مقاوم سازی در ساختمان انجام می شود که شامل قالب چوبی و قالب پلاستیکی است که معمولا از قالب های چوبی استفاده می شود.

صفر تا صد ساختمان سازی
با صفر تا صد ساختمان سازی آشنا شوید

اسکلت بندی

امیدوارم تا اینجای مقاله صفر تا صد ساختمان سازی با مراحل فوق آشنا شده باشید بعد از آن نوبت به اسکلت بندی ساختمان می رسد. در ساخت اسکلت ها از اسکلت های بتنی یا فلزی استفاده می شود که هر کدام از این نوع اسکلت ویژگی های خاص خود را داراست که ذکر آن در این مقاله نمی گنجد. اسکلت بتنی از نظر هزینه از اسکلت فلزی مقرون به صرفه تر است و به همین خاطر بیشتر از اسکلت بتنی استفاده می شود.

ساخت سقف (طاق زنی)

پس از پایان اسکلت بندی به مرحله ساخت و زدن سقف یا طاق زنی می رسیم که شکل کلی آن یا مربع و یا مستطیل است که به وسیله آجر یا سقف کاذب ساخته می شود.

دیوار چینی

حال نوبت به مرحله ساخت دیوارها می رسد که معمولا با آجر و یا دیوار های از بیش ساخته شده استفاده می شود. برای دیوارچینی و بعد از اتمام دیوار چینی برای استحکام بیشتر بر روی آن ها عمل بتن پاشی انجام می گیرد. برای دیوارهای غیر باربر می توانید از بلوک سبک مانند بلوک سیپورکس استفاده کنید که مزایای زیادی دارد و در اغلب ساختمان سازی ها از آن استفاده می شود.

با ما همراه باشید با مقاله : بلوک aac

دیوارچینی در ساختمان سازی
دیوارچینی

اجرای تاسیسات ساختمان

در این مرحله از ساختمان سازی باید تاسیسات ساختمان طبق موارد زیر انجام گردد.

  • تاسیسات برقی: نصب سیستم‌های برق و روشنایی
  • لوله‌کشی: نصب لوله کشی آب و فاضلاب
  • تأسیسات گرمایشی و سرمایشی: نصب سیستم‌های تهویه مطبوع.

نازک کاری ساختمان

در این مرحله از گچ و خاک برای پوشاندن اتصالات استفاده می شود و عایق کاری، نقاشی و کاشی کاری و سرامیک و… همه در این مرحله انجام می شود.

پیشنهاد سیپورکس خواندن مقاله: استانداردسازی ساختمان

نماسازی ساختمان
نماسازی ساختمان

نقاشی ساختمان، زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان

زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی انواع ساختمان ها در آخرین مرحله صورت می گیرد که شامل نصب پنچره ها، درها، کف سازی و گچ کاری است که بر اساس نقشه از بیش تعیین شده صورت می گیرد. ابتدا نقاشی دیوارها، نصب کفپوش، کابینت و سایر تجهیزات داخلی ساخمان انجام می شود و پس از آن نصب نمای ساختمان و محوطه‌ سازی (طراحی و اجرای فضای سبز و محوطه‌ های بیرونی) قابل پیاده سازی است.

پایان کار صفر تا صد ساختمان سازی

در پایان عملیات ساختمانی که به صورت استاندارد مورد تایید قرار بگیرد باید گواهی پایان ساخت ساختمان دریافت شود. در واقع بدون وجود این گواهی امکان فروش و حتی انتقال ساختمان وجود ندارد. ما در این مقاله سعی کردیم به طور خلاصه و مفید صفر تا صد ساختمان سازی را با بیانی ساده و روان توضیح دهیم. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما دوست عزیز سودمند واقع شده باشد.اگر هر نظری در مورد این مقاله و در کل مراحل ساختمان سازی دارید، در پایان، آن را با ما در میان بگذارید و از طریق درج دیدگاه ها به ما اطلاع دهید.

 برای اطلاع از آخرین اخبار ساختمانی ما را در اینستاگرام siporex.ir دنبال کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید