اجرای اسکوپ روی سنگ

اسکوپ سنگ چیست؟

بعضی از سنگ های ساختمانی دارای تخلخل می باشند و خلل و فرج سوراخ هایی در پشت سنگ هستند، باعث می شوند ملات به داخل سنگ نفوذ کند (مانند تراورتن) اما در مقابل سنگ هایی مانند سنگ گرانیت هیچگونه تخلخلی در سطح خود ندارند و پس از مدتی در اثر عواملی مثل زلزله، نفوذ آب باران، … از کار جدا می شوند، که برای حل این مشکل از اسکوپ کردن سنگ نما استفاده می کنند.

در واقع برای جلوگیری از سقوط سنگ‌ های نصب شده روی دیوار و فیکس کردن آن باید سنگ را به وسیله ابزار مخصوصی اسکوپ کرد. به عبارت دیگر اسکوپ کردن سنگ به این معناست که سنگ را به وسیله ابزارهای مربوطه به نمای ساختمان چسباند. اجرای اسکوپ روی سنگ به وسیله ابزارآلات مخصوص به این کار صورت می گیرد.

در واقع اسکوپ کردن سنگ، بی نقص ترین روش برای محکم کاری نمای سنگی و جلوگیری از سقوط آن ها می باشد.باید این نکته را در ساختمان سازی مورد توجه قرار دهید. آیا با انواع روش اسکوپ سنگ و مزایای آن آشنایی دارید؟ پس در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت مختصر به این روش ها اشاره کنیم.

مزایای اسکوپ سنگ

به دلیل این که بیشتر سنگ‌ها مانند سنگ گرانیت به دلایل مختلفی همچون وزن بالا، عدم چسبندگی به ملات و وجود سطحی صاف و صیقلی باید اسکوپ شوند تا دچار افتادگی و ریزش نشود. اجرای اسکوپ روی سنگ باعث افزایش مقاومت و اتصال سنگ به ملات می‌شود.

انواع روش و نحوه اجرای اسکوپ سنگ

  • اسکوپ سنگ با سیم مفتول

در روش اسکوپ با سیم مفتول در سطح پشت سنگ به وسیله دستگاه فرز شیارهایی به عمق ۲ میلی متر ایجاد می کنند (مانند ویدیوی فوق) و بعد از آن سیم مفتولی (جنس گالوانیزه) را به صورت ضربدری از این دو شیار عبور می دهند. در این صورت سنگ ساختمانی به کمک سیم فلزی گالوانیزه به ملات به خوبی می چسبد.

  • اسکوپ سنگ به روش لقمه گذاری

در این روش پشت سنگ را برش می دهند و دو لقمه سنگ را به وسیله چسب به سنگ می چسبانند.

  • اسکوپ کردن به روش دو پایه

در این روش اسکوپ کردن از قطعات فلزی 2 پایه استفاده می کنند و به صورت عمودی به پشت سنگ می چسبانند و سپس دوغاب ماسه و سیمان را به آن اضافه می کنند.

  • اسکوپ کردن به روش سه پایه

در روش اسکوپ 3 پایه، این قطعات استیل را مانند اسکوپ 2 پایه، به صورت عمودی به پشت سنگ چسبیده می‌شوند تا دوغاب به سایر قسمت‌ های پایینی نفوذ کند.

  • اسکوپ پروانه‌ ای

در روش اسکوپ پروانه ای در پشت سنگ، ابتدا باید شیاری ایجاد شود که بهترین زاویه برای آن زاویه ۴۵ درجه است.

  • اسکوپ z

اسکوپ Z یکی از پرکاربردترین روش های اجرای اسکوپ سنگ است که شبیه قطعه ای فلزی مانند حرف Z است که بعد از این که با دستگاه فرز شیار ایجاد کردید، باید در پشت سنگ نما نصب شود.

ما در اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.