سیلیس چیست؟

سیلیس چیست؟

سیلیس (Siliceسیلیکا (Silica) یا سیلیسیم دی‌اکسید (Silicon dioxide) یکی از رایج ترین عناصر در پوسته زمین می باشد، این ماده غیر فلزی است با 25 درصد فراوانی و ماده ای سخت است که بی رنگ و یا به رنگ خاکستری تیره می باشد.سنگ سیلیس به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد باعث شده یکی از پرمصرف ترین سنگ ها در طبیعت باشد، با توجه به اینکه این ماده کاربرد و خواص های فراوانی دارد برای تکمیل فرآیند تولید خود در یکی از شاخه های صنعت به سیلیسم دی اکسید نیاز دارید، همچنین جهت خرید این ماده باید به مراکز معتبر مراجعه کنید. ما در این مقاله میخواهیم بگوییم که سیلیس چیست؟ و کاربردهای گوناگون آن را برای شما بیان کنیم.

سیلیس و پودر سیلیس چیست؟

از پودر سیلیس در صنایع گوناگونی از جمله نسوز متالوژی جهت بهبود درجه حرارت بالا مقاومت در برابر اکسیداسیون و همچنین مقاومت در برابر سایش محصولات گوناگون استفاده می شود.علاوه بر موارد ذکر شده از پودر سیلیس در صنعت ریخته گری متالوژی که به عنوان یک افزودنی جهت خنک سازی فولاد استفاده می شود و همچنین از این پودر به عنوان کاهش دهنده فلز استفاده می شود.انواع سیلیس براساس درجه می توان به سیلیس درجه یک، سیلیس درجه دو، درجه سه و سیلیس میکرونیزه اشاره کرد.از سیلیس درجه 3 در صنعت ساختمان سازی برای تولید بتن، ماسه آهکی و سیمان استفاده می شود.

 

سیلیکس چیست؟
کاربرد سیلیکس

بیشتر بدانید: پودر یا گرد آلومینیوم چیست؟

سیلیس خوراکی چیست؟

از سیلیس خوراکی در صنایع غذایی و داروسازی نیز استفاده می شود. همانطور که خیلی از مواد مغذی تا سن خاصی در بدن وجود دارد و با بالا رفتن سن در بدن کاهش می یابد.این عنصر نیز به همین صورت می باشد و از سن 21 سالگی به بعد در بدن کاهش می یابد و باعث به وجود آمدن ناهنجاری در بدن می شود که باید از طریق مکمل های غذایی آن را جایگزین نمود از جمله این مکمل ها قطره سیلیس می باشد. لازم به ذکر است که این ماده به دلیل اینکه از زمین استخراج می شود، نمی توان از این ماده به تنهایی استفاده کرد؛ زیرا بدن ما توانایی جذب آن را ندارد، برای استفاده از این ماده باید با بعضی از خوراکی ها ترکیب شود تا هیچ ضرری را به بدن وارد نکند، علاوه بر این استفاده از این ماده در خوراکی ها باعث شده که سیستم ایمنی بدن بالا رود.

کریستال سیلیس چیست؟

سنگ سیلیس در انواع مختلفی تولید می شود که یکی از انواع آن کریستالی می باشد که این ماده نسبت به سنگ آن از خصوصیات و کاربردهای بیشتری برخوردار می باشد.از جمله مواردی که از این ماده در آن استفاده می کنند شامل: استخرها، آکواریوم، سیستم تصفیه آب، پارک های آبی می باشد. استفاده از کریستال سیلیسی در فضای استخرها باعث می شود تا مرحله بک واش آب تا 30 درصد کاهش پیدا کند. علاوه بر آن باعث کاهش آلودگی آب می شود.

سیلیس چیست؟
کاربرد سیلیس

سنگ سیلیس و خواص آن

همانطور که گفتیم این سنگ یکی از رایج ترین مواد روی زمین می باشد که در حوزه های صنعتی، غذایی و آشامیدنی استفاده می شود. سنگ سیلیس آزاد در طبیعت به سه شکل وجود دارد که ما برای شما بیان می کنیم.

  • کوارتز
    این نوع یکی از پلی مورف های سیلیس است و به دلیل مقاومت بالایی که دارد در درجه حرارت معمولی و فشار پایدار می باشد، سنگ سیلیس در طبیعت بیشتر از این نوع می باشد.
  • ماسه سنگ
    ماسه سیلیسی نوعی از کوارتز رسوبی می باشد که به صورت طبیعی خرد شده است. این دانه ها به وسیله ذرات رس، آهک، اکسید آهن یا بقیه مواد به یکدیگر چسبیده شده اند.
  • فلینت
    این نوع تشکیل شده از کوارتز، کربنات کلسیم، آب و مواد آلی است و رنگ آن به صورت قهوه ای روشن، سیاه یا خاکستری می باشد. این نوع از حل شدن اسکلت سیلیسی جانوران اسفنجی در آب دریاها و ته نشین شدن در بستر دریا به وجود می آید.

یکی از اصلی ترین کاربرد این ماده، در ساخت سرامیک به کار می رود که می توانید با خواندن مقاله کاربرد و اجزای تشکیل دهنده سرامیک اطلاعات کامل تری کسب کنید.

سیلیس چه کاربردی دارد؟

سیلیس علاوه بر این که جز مواد اولیه صنایع و مشاغل به شمار می رود، در بدن انسان نیز وجود دارد. به طور میاگین در بدن هر فرد 7 گرم سیلیس در بافت هایی مانند مفاصل، استخوان، چشم، پوست و دندان یافت می شود که نبود آن موجب عوارضی همچون: پیری پوست، ریزش و کم شدن مو، پوکی و تضعیف استخوان ها و درد گرفتن تاندون و مفاصل می شود.همینطور این ماده در مواد غذایی مانند بادام، لوبیا سبز، اسفناج، غلات، بادام زمینی و … موجود است. یکی از مواد تشکیل دهنده بلوک سبک یا بلوک هبلکس همین ماده است که برای سبک کردن از آن استفاده می شود که موجب مقاوم شدن و ضد حریق بودن بلوک شده و خاصیت ضد سایش دارد که منجربه کاهش ترک های ناشی از هیدراتاسیون سیمان می شود. سیلیس به دلیل کاربرد و ویژگی هایی که دارد از این ماده بیشتر در زندگی روزمره استفاده می شود. از جمله کاربرد سیلیس شامل موارد زیر می باشد:

  • صنعت ساختمان
  • توليد بلوک سبک و آجر ماسه آهكي
  • توليد سيليكات سديم
  • شیشه سازی
  • چيني ساز
  • سرامیک سازی
  • جواهرسازی
  • ریخته گری و نسوز
  • کاربرد Silica در کشاورزی
  • تولید خمیر دندان
سیلیس چیست؟
کاربرد سیلیس

همراه ما باشید با: انواع مصالح ساختمانی

سيليس مصرفي در هر يك از اين صنايع بايد كيفيت خاصی داشته باشد. سیلیس در زمینه کشاورزی دارای کاربرد هایی است که شامل موارد زیر می باشد:

  • افزایش مقاومت در برابر تنش های محیطی
  • افزایش مقاومت در برابر بیماری
  • افزایش مقاومت در برابر آفات گیاهی
  • افزایش ماندگاری سبزیجات
  • جلوگیری از سمی شدن گیاهان و آلودگی های زیست محیطی
  • کاهش شوری و نمک خاک

همچنین این ماده خواص درمانی نیز دارد و در درمان شکم درد، سرفه و … موثر است.

قطره سیلیس چیست؟

از قطره سیلیس خوراکی در تحریک فیبروپلاست برای پوست و مو و همچنین استیوبلاست برای استخوان و غضروف استفاده می‌شود که در بازار اغلب با نام قطره الن بیوتی شناخته می شود. از خواص قطره سیلیس می توان برای سلامتی انسان (سلامت پوست، مو، ناخن، مفاصل، قلب و کاهش اختلالات گوارشی) اشاره کرد.

 ما را در اینستاگرام (siporex.ir) دنبال کنید.

بخوانید: وسایل ایمنی ساختمان سازی

2.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *