برای تخریب اصولی ساختمان و نوسازی پیش از هر چیز نیازمند اخذ مجوزهای لازم اعم از جواز یا پروانه ساخت و ساز یا تخریب از طرف شهرداری است. اولین مرحله در ساختمان سازی بعد از تهیه نقشه ها، گود برداری و پی کنی است.
تخریب اصولی ساختمان
منظور از تخریب، عملیاتی است که برای جداسازی مصالح ساختمانی برای تعمیر، نوسازی، بازسازی تمام یا بخشی از بنای ساختمان می باشد.قابل ذکر است که برای ساخت از بلوک سبک سیپورکس که به عنوان بهترین بلوک ساختمانی است، استفاده شود.
بلوک سیپورکس باتوجه به مزایای بی شماری که دارد لقب بهترین بلوک ساختمانی گرفته است.اغلب ساخت و سازهای شهری مربوط به تخریب و نوسازی ساختمان های کلنگی و قدیمی است که مالکان آن ها پس از طی مراحل قانونی و اخذ پروانه ساخت از شهرداری نسبت به تخریب ساختمان فرسوده اقدام می کنند. پس اولین گام برای تخریب ساختمان، اخذ پروانه موردنیاز است که بستر برای ساخت یک ساختمان جدید با آخرین استانداردهای ساخت فراهم می شود.برای تخریب ساختمان حتما توجه داشته باشید که از کارگران مجربی استفاده شود که تجربه چنین کارهایی را دارند.
کارفرما باید تمام کارگران ساختمان را بیمه کند چون در حوادث ساخت و ساز ممکن است اتفاقاتی رخ دهد.به همین دلیل در اثر حادثه و آسیب شرکت بیمه هزینه آن ها را تامین کند و کارگران دچار ضرر مالی نشوند.همچنین در زمان هایی این عملیات انجام شود که برای همسایگان و افراد دیگر مزاحمت ایجاد نکند.لازمه یک تخریب اصولی با کمترین حادثه برای ساختمان، رعایت مراحل گام به گام تخریب با توجه به مراحل موجود در چک لیست زیر است.
مراحل تخریب اصولی ساختمان
- قطع برق ساختمان از پشت کنتور
- قطع انشعابات گاز از اداره گاز محل مربوطه
- قطع آب ساختمان با بستن شیر فلکه از کنتور آب
- باز نمودن شیرآلات و تجهیزات برقی و مکانیکی شامل: آب گرمکن، پکیج، کولر آبی، کولر گازی، فن ها و…
- خارج نمودن روشویی، سینک ظرفشویی و گاز رومیزی
- باز نمودن لامپ ها، کلید پریزها، لوسترها و چراغ های ساختمان
- جداکردن پنجره ها، شیشه ها و درب و شیشه ها
- بیرون کشیدن سیم های برق از داخل دیوارها
نکات مهم در تخریب اصولی ساختمان
- اگر ساختمان آجری باشد و ملات استفاده شده در آن ماسه سیمان باشد، آجرها به صورت سالم از ملات جدا نمی شوند، بنابراین پس از جداسازی پوشش سقف ها توسط ماشین آلات ساختمان سازی همزمان با تخریب دیوارها و مواد ناشی از تخریب بارگیری شده و به خارج از کارگاه حمل می گردد.
- هنگام تخریب اصولی ساختمان باید از انشعابات اصلی آب، برق، گاز و تلفن محافظت کرد تا هنگام عملیات تخریب به آن ها آسیبی نرسد.
- برای پر کردن چاه های فاضلاب قدیمی با آهک و خاک به هیچ عنوان با مواد ناشی از تخریب سقف ها و دیوارها این کار صورت نگیرد، چرا که موجب تجمع حیوانات و حشرات موزی و آلودگی زیست محیطی خواهد شد.
- اگر محل تخریب واقع در کوچه هایی باشد که امکان ورود ماشین های سنگین نباشد، برای عمل گودبرداری از ماشین آلات نمیشه استفاده کرد و باید از طریق بیل و کلنگ و چرخ دستی صورت گیرد.
- ارتفاع عملیات گودبرداری تا روی سطح فونداسیون می باشد.
عوامل موثر در هزینه تخریب ساختمان چیست ؟
- متراژ ساختمان
- استحکام و قدمت ساختمان
- انواع مصالح ساختمانی به کار رفته
- هزینه کرایه و نوع ماشین استفاده شده برای تخریب
روش های تخریب ساختمان به چند صورت است ؟
تخریب دستی: در این روش تخریب توسط کارگران با بیل و کلنگ به صورت مستقیم انجام می شود.
تخریب مکانیکی: در روش مکانیکی تخریب با استفاده از دستگاه های مکانیکی و ماشین آلات صورت می گیرد.
تخریب انفجاری: در این به کمک مواد منفجره ساختمان یا محل موردنظر را تخریب می کنند.
البته علاوه بر روش های بالا روش های نوینی برای تخریب وجود دارد که شامل روش رباتیک، بازیافت بتنی و tecorep است.
با ما همراه باشید با مقاله: صفر تا صد ساختمان سازی